URI SOČA in Pediatrična klinika

URI SOČA in Pediatrična klinika

Slovenska bakla, ki je pred zimskimi olimpijskimi igrami potovala po Sloveniji in ob tem obiskala kraje, ki so Slovencem dali največ olimpijskih zgodb – Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor in ÄŒrno na Koroškem  –  bo v ponedeljek, 29. januarja, sklenila svojo pot. V Ljubljano jo bo z vlakom Slovenskih železnic, prav tako kot pred tremi tedni v Mojstrano, popeljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.
 
Bakla bo s Koroške v Ljubljano pripotovala s Foksi vlakom, ki bo na osmi tir glavne ljubljanske železniške postaje prispel v ponedeljek, 29. januarja, ob 9:06. Nosilca slovenske bakle, Razingarja, bo tudi tokrat spremljal lisjak Foksi. Na postaji ju bo pričakal Ivo ÄŒarman, nekdanji tekač na smučeh, sicer pa dvakratni udeleženec olimpijskih iger in predzadnji nosilec olimpijske bakle na igrah v Sarajevu. Razingar, ÄŒarman in Foksi bodo nato v spremstvu policije baklo z Vilharjeve ceste ponesli še na Univerzitetni rehabilitacijski institut Soča ter na Pediatrično kliniko, kjer bomo v sodelovanju z OŠ Ledina Bolnišnično šolo obiskali otroke, ki so na rehabilitaciji oz. hospitalzirani.

Generalni sponzor Olimpijskega komiteja banka SKB ter sponzor Mercator bosta otroke na zadnji postojanki slovenske bakle, otroke tudi obdarila.
 
Vljudno vabljeni, da skupaj z nami pričakate prihod slovenske bakle nazaj v Ljubljano. Dobimo se nekaj minut pred 9. uro na peronu ob osmem tiru železniške postaje Ljubljana.