Osnovnošolke so ji tudi zaplesale

Osnovnošolke so ji tudi zaplesale

Slovenska bakla zaključuje popotovanje po Savinjski dolini z jubilejno stoto občino po vrsti.

Ognjeni simbol povezovanja je obiskal občino Štore na Stadionu na Lipi, kjer jo je sprejel župan občine – Miran Jurkošek in tudi začel s tekom na že stoti postaji slovenske bakle. Kasneje so se mu pridružili tudi člani ŠD Kovinar, nogometaši »bivši prvoligaši«, otroci nogometne šole ŠD Kovinar, Karate klub Štore, najrazličnejši predstavniki društev iz občine, uspešni posamezni športniki ter učenci iz OŠ Štore. Podatek, da je bil njihov kraj prvi s trimestnim številom, so pospremili z navdušenjem in celo plesno točko učenk OŠ Štore – Enejo Cvetič ter Pio Jereb. Zbrane je nagovorila, poleg župana, tudi Nastja Govejšek, plavalka, udeleženka olimpijskih iger v Londonu leta 2012.

Sonce pa je obsijalo tudi stoprvo postajo – občino Polzela. Na športnem igrišču ob osnovni šoli je zbrana športna ter ostala društva nagovoril podžupan Miloš Frankovič. Kako je izgledala otvoritev londonskih olimpijskih iger in pravi olimpijski ogenj pa je znova opisala Nastja Govejšek, ki je pozornost zbranih posebej pritegnila dejstvu, da je bila ob udeležbi stara vsega petnajst let. Učenci osnovne šole Polzela so na tribunah poskrbeli za glasno vzpodbujanje tekačev, ki so tekli po približno osemsto metrski krožni poti.

Olimpijska druščina pa se je za zaključek dneva zbrala v športnem parku v Petrovčah v občini Žalec. V duhu dežele vzhajajočega sonca, so se v plesni točki zazibale učenke osnovne šole Petrovče. Judoistka Urška Žolnir Jugovar pa je v kabrioletu prinesla slovensko baklo do samega prizorišča, kjer so jo že nestrpno pričakovali krajani. Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik pa je nato v kratkem nagovoru poudaril pomen slovenske bakle, ki združuje ter povezuje. Da je temu res tako, je spet dokazala Urška Žolnir Jugovar ter otroci, s katerimi je tudi otvorila krožni tek okrog športnega parka, kasneje pa so se ji na podobni nalogi pridružili še rokometaš Blaž Blagotinšek, Lucija Polavder ter že omenjena Nastja Govejšek. Kljub sončni pripeki so se najrazličnejša društva odpravila na svojo pot s slovensko baklo: od rokometnega kluba Zelene doline, odbojkarskega kluba Šempeter, Karate kluba Žalec, predstavnikov Fudoshin, atletskega društva Savinjčan, atletskega kluba Žalec, do najrazličnejših športnih predstavnikov, svoj krog so odtekli tudi nekateri občinski svetniki na čelu z županom občine Žalec Jankom Kosom. Zadnji krog pa so vodili prisotni, že omenjeni olimpijci, pridružil pa se jim je lahko kdorkoli. Obisk sta popestrila tudi hmeljska princesa ter hmeljski starešina. Župan Janko Kos pa je v zaključnem nagovoru izrazil veselje ter hkrati čast, da se je slovenska bakla ustavila tudi v občini Žalec.