Po Dravi, med karateisti ter šolarji - predzadnji dan na Štajerskem

Po Dravi, med karateisti ter šolarji - predzadnji dan na Štajerskem

Slovenska bakla ob bližajočih Olimpijskih igrah še naprej širi dobro voljo. Že petdeseti tekaški dan po vrsti in po 164 občinah je Slovenska bakla nov dan pričela v občini Rače-Fram. Župan Branko Ledinek je za »ogrevanje« tekače in obiskovalce ohrabril z pozdravnim nagovorom. Krožna pot plamenice pa je bila zavita med grajskim dvoriščem ter parkiriščem Pinus. Med tekači so se zvrstili Tradicional Karate institut Rače ter Rokometni klub Rače.

Kmalu pa se je olimpijska druščina vključno s Slovensko baklo že odpravila pred občino Selnica ob Dravi, kjer jo je sprejela županja dr. Vlasta Krmelj. Športno društvo Johans klub, Športno društvo Športni junak, Maratonsko društvo Robič, Karate klub, Društvo upokojenci Fala ter Športno društvo Turbina so se podali na približno dvajset minut dolgo pot med kozjaškimi gozdovi ter reko Dravo. Na cilju pred Osnovno šolo Selnica ob Dravi so zbrane nagovorili županja dr. Vlasta Krmelj, predsednik foruma za šport Danilo Maučnik ter ravnateljica OŠ Selnica ob Dravi Manja Kokalj. Prav učenci osnovne šole so poskrbeli za bogat kulturni program kot zaključek druženja s Slovensko baklo v njihovih krajih.

Plamenica se je vsaj nekolikanj osvežila s potovanjem po reki Dravi s kanujem. Pri Čolnarni Ruše je namreč pričenjala obisk današnje predzadnje postaje in sicer v občini Ruše. Tek sestavljen iz treh delov se je zaključil s krajšo prireditvijo in govorom podžupana Jerneja Ajda na Športnem parku Ruše.

Lovrenc na Pohorju pa je kraj zadnjega današnjega postanka Slovenske bakle. Pred Osnovno šolo Lovrenc na Pohorju so za baklo najprej poskrbeli otroci iz vrtca LNP. Skozi gozdno pot se je z njo podal motokrosist Marko Petelin, ki se je naposled zapeljal v Vrtno ulico ter ognjeno štafeto predal članom KK Lovrenc na Pohorju, pred gasilskim domom so jo prevzeli gasilci iz PGD Lovrenc na Pohorju, čast zadnjih pa je tokrat pripadala karateistom iz Karate kluba. Prostor pred Osnovno šolo je poleg starta služil tudi kot cilj, kjer je na koncu izdelek Skupine SIJ prevzel župan Marko Rakovnik.
Jutri čaka Slovensko baklo še zadnji dan na vzhodnem koncu naše države. Prvi postanek bo naredila v občini Hoče-Slivnica. Za veliki finale pa se ustavi še v štajerski prestolnici v Mariboru.