Slovensko baklo v Črni pričakali tudi domači olimpijci

Slovensko baklo v Črni pričakali tudi domači olimpijci

Baklo so v ÄŒrni, poleg Tomaža Razingarja, pričakali tudi Štefan Robač, Drago Pudgar, Nataša Lačen in Aleš Gorza, ki so z zbranimi športnimi navdušenci delili spomine na športno pot.

Slovensko baklo, ki pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu potuje po Sloveniji, je med številne športne navdušence v ÄŒrno prinesel nekdanji hokejist in kapetan hokejske reprezentance v Sočiju leta 2014 Tomaž Razingar. Baklo je najprej podal županji Občine ÄŒrna na Koroškem Romani Lesjak, nato pa so si jo na poti do osrednjega prizorišÄa pred črnjanskim kulturnim domom podajali koroški olimpijci. Med njimi so bili trije od sedmih olimpijcev, kolikor jih je v zgodovini kraja dala ÄŒrna na Koroškem, in sicer smučarski skakalec Drago Pudgar, smučarska tekačica Nataša Lačen in alpski smučar Aleš Gorza.

Odsotnost zaradi obveznosti so opravičili nekdanji črnjanski olimpijci Danilo Pudgar, Katjuša Pušnik in Mitja Kunc. Prav tako najbolj slavna ÄŒrnjanka Tina Maze, ki je najbolj uspešna slovenska alpska smučarka in dobitnica štirih olimpijskih kolajn, so pa njen nagovor zbranim predvajali prek video posnetka.
Ob spremstvu udeležencev specialne olimpijade iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo ÄŒrna na Koroškem, ki so nosili olimpijsko zastavo, je baklo nato na prireditveni prostor prinesel najstarejši koroški olimpijec, 87-letni Štefan Robač z Raven na Koroškem. Robač je leta 1956 na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo za takratno jugoslovansko reprezentanco tekmoval v teku na smučeh. In kot je povedal danes, je bil na cilju 30-kilometrske preizkušnje najbolj vesel telegrama od žene, da se jima je rodila hčerka.

Na odru pred črnjanskim kulturnim domom so s številnimi zbranimi spomine na svojo športno pot delili tudi drugi današnji nosilci bakle, športnikom, ki odhajajo na prihajajoče olimpijske igre, pa so vsi skupaj zaželeli veliko uspehov in sreče.